U maakt gebruik van een verouderde browser waardoor u onze website niet optimaal kunt ervaren. Klik hier om Firefox of Chrome te downloaden.

In 1984 wordt Araco International opgericht door Henk Greftenhuis. In de 35 jaar dat Araco actief is, floreert het bedrijf en groeit de organisatie met de oprichting van onder anderen de zusterondernemingen Color 4 Cotton Creations en Broda Slr. In 2019 zet Araco een nieuwe stap in haar bedrijfsvoering en wordt moederbedrijf Jafi BV opgericht en Erwin van der Wouden de nieuwe directeur van Araco.

Erwin van der Wouden (32) is sinds 1 oktober 2019 de nieuwe algemeen directeur van Araco International B.V. en het nieuwe moederbedrijf Jafi B.V. Hij volgt hiermee oprichter Henk Greftenhuis (63) op, die vanaf nu een adviserende rol aanneemt voor alle bedrijven die vallen onder Jafi B.V. Naast Araco International B.V. zijn dit ook Colour 4 Cotton Creations B.V. en het Roemeense veredelingsbedrijf Broda Srl.

Erwin is sinds 3 jaar in dienst bij Araco International B.V als Supply Chain Manager. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de implementatie van een voorraadmanagement systeem en de ERP her-implementatie. Henk Greftenhuis: ‘Demonstratie van een enorme drive, enthousiasme en senioriteit maakt zijn opvolging een logische keuze. Erwin toont lef en brengt met veel energie de wereld van morgen naar Araco/ Jafi BV en gaat verder werken aan de groei en bloei van ons mooie bedrijf.’

Erwin: ‘De uitdaging is om, met ons jonge dynamische team, de transitie van onze bedrijven naar een toekomstbestendige eenheid in goede banen te leiden. Wat ik hierin wil bereiken is dat alle bedrijfsonderdelen van Araco en alle bedrijven die onder Jafi vallen complementair aan elkaar worden. Ik wil zorgen dat wij hierin de regie hebben en alle mogelijkheden die onze partnerships in zich hebben volledig benutten. Ik streef naar een dusdanige samenwerking tussen ons hoofdkantoor, veredelingsbedrijf en eigen productie, dat we het juiste product naar voren brengen en dat deze het verhaal vertelt dat onze klant voor ogen heeft.’

Het managementteam bestaat daarnaast uit Mart Hakkert (27), verantwoordelijk voor Sales & Marketing en Lindy Greftenhuis (31), verantwoordelijk voor HR. Henk Greftenhuis: `Erwin, Mart en Lindy vormen een jong en divers team met ervaring uit verschillende disciplines. Daardoor heb ik alle vertrouwen dat zij alle vernieuwingen en verbetering succesvol vorm weten te geven en tegelijkertijd de unieke bedrijfsidentiteit bewaard blijft’.

Meer weten over Araco?
Alles gemakkelijk online bestellen Meer dan 2.000 artikelen in onze shop Bekijk eenvoudig online uw order status