Certificaten En Milieu

Kwaliteitszorg

Wij hechten veel waarde aan het nakomen van onze beloftes en het opbouwen en versterken van de relaties met onze klanten, leveranciers en andere belanghebbenden. We staan voor goede levertijden en professionele kennis van product en productie. Ook hechten we veel waarde aan een prettige werkomgeving waar we met plezier kunnen werken, zodat we lol houden in het werk. Om er zeker van te zijn dat onze producten duurzaam zijn en altijd voldoen aan de kwaliteit die u van ons gewend bent, wordt er continu geïnvesteerd in het kwaliteitsniveau van de producten. Vandaar dat Araco sinds eind 2008 een ISO 9001 certificering heeft. Dit betekent dat Araco in staat is om te voldoen aan de eisen van de klant en de organisatie, met behoud van de op het product geldende wet- en regelgeving.

Milieuzorg

Zorg voor het milieu maakt integraal deel uit van het algemene beleid van Araco. Wij voldoen in ieder geval aan de geldende milieuwet- en regelgeving. We proberen de milieubelasting van onze activiteiten op ieder gebied te verkleinen. Daarbij hebben brongerichte maatregelen onze voorkeur boven effectgerichte maatregelen. Minder energie verbruiken levert bovendien een kostenbesparing op. Continue zijn we op zoek naar betaalbare duurzame alternatieven voor producten uit ons assortiment. Om te zorgen dat onze productie geen negatieve impact heeft op het milieu, zijn wij in het bezit van de ISO 14001 certificering. Daarnaast hebben wij een productlijn van gerecycled materiaal in ons assortiment opgenomen.

Met onze eigen Colaris 3 printer in Enschede dragen wij een steentje bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!
Waarom? Omdat wij hierdoor de mogelijkheid hebben om lokaal reactief te kunnen printen. Dit gebeurt met inkt van DyeStar, die aan alle ecologische specificaties voldoet. Daarbij komt ons Oeko-tex gecertificeerde doek van 100% katoen uit Europa. Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatief goede producten vervaardigd onder uitstekende arbeidsomstandigheden. Daarnaast zorgt de efficiënte manier van reactief printen met de Colaris 3 voor minimaal afval tijdens productie. En misschien wel het meest belangrijk! Ook onze klanten zijn dichtbij, waardoor we snel kunnen schakelen en uitstoot van Co₂ voor transport minimaliseren. 

BSCI: Business Social Compliance Initiative

Als internationaal bedrijf met vestigingen in Roemenië en China vinden we het bijzonder belangrijk dat de mondiale arbeidsomstandigheden voldoen aan een rechtvaardig niveau. Vandaar dat Araco zich in augustus 2013 heeft aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative.

Door middel van deelname aan de BSCI dragen wij ons steentje bij aan een verantwoordelijke toekomst en een goede kwaliteit van de wereldwijde werkomstandigheden. Het doel van de BSCI is om te zorgen dat er bij de leveranciers in risicolanden een duidelijk aanwijsbare verbetering in arbeidsomstandigheden aangetoond kan worden, waarbij minimaal wordt voldaan aan de vastgestelde tien basisvoorwaarden van de Code Of Conduct (zie: www.bsci-intl.org/our-work/bsci-code-conduct).

Dit doel dient binnen zes jaar bij tweederde van onze leveranciers in risicolanden bereikt te zijn. Wij van Araco streven er echter naar binnen drie jaar al zo ver te zijn.

Visie BSCI

“BSCI’s visie is een wereld waarin vrijhandel en duurzame wereldwijde toeleveringsketens hand in hand gaan. BSCI streeft naar globale toeleverings-ketens, bestaande uit fabrieken en landbouwbedrijven, waarin gewerkt wordt conform nationale wetgevingen en de IAO conventies.”

 Meer informatie is te vinden op www.bsci-intl.org.  

Download certificaten:

Iso 14001 

 ISO 14001

ISO 9001 

 ISO 9001

Amfori

BAPP 

BAPP