U maakt gebruik van een verouderde browser waardoor u onze website niet optimaal kunt ervaren. Klik hier om Firefox of Chrome te downloaden.

2-3 weken levertijd Hoge kwaliteit Veel drukmogelijkheden Scherpe prijzen
Algemene info

Algemene info

DOT, gevestigd in Enschede, is actief op de textiel market en is verantwoordelijk voor de bedrukking en printen van de producten die worden besteld op araco.nl. Net zoals Araco en Pure Prom, staat DOT onder de overkoepelende organisatie Javi BV. Het bedrijf is opgericht in 2020, wat betekent dat het een erg jonge organisatie is, maar ook zeker een snel groeiende. Vele voordelen zijn er te noemen met DOT in de eigen organisatie. 

Zeefdruk

Zeefdruk is een interessante techniek dat op veel verschillende materialen kan worden gebruikt. In tegenstelling tot conventionele sjablonen kan deze druktechniek ook worden gebruikt om zeer gedetailleerde afbeeldingen te produceren op allerlei soorten materiaal. DOT is constant aan het groeien wat betreft zeefdruk. Zo heeft DOT een nieuwe machine aangeschaft die het mogelijk maakt om de productie nog harder te laten lopen.  Deze zeefdrukfilm houd licht tegen op diverse plekken, waardoor deze niet hard word. De plekken die wel verhard zijn, zorgen samen voor een bepaald drukpatroon.

 

Zeefdruk
Transfer

Transfer

De machine die wordt gebruikt voor het bedrukken van onder andere de caps heet de transferpers. De pers maakt het mogelijk om eigen ontwerpen door middel van warmte op allerlei producten te bedrukken. Het ontwerp wordt overgebracht met een speciale folie. Dit proces wordt ook wel de "transfer" genoemd. Een transferpers, ook wel genoemd een hittepers, is perfect voor deze transfers, aangezien het er voor zorgt dat het product niet loslaat en/of kwaliteit verliest. 

Sublimatie

Een andere bedrukkingstechniek die wordt gebruikt door DOT is sublimatie printen. De machine dat voor deze techniek vereist is is een sublimatie printer. Deze printer verhit de speciale inkt zodat dit van het geschikte papier wordt verdampt en daarom zich hecht aan het product. DOT koopt hier speciaal papier, inkt en transferpersen voor. Sublimatie wordt vaak gekozen omdat de kleuren niet apart bedrukt hoeven te worden. Daarnaast zijn de producten na sublimatie kras/was bestendig.

Sublimatie

Heeft u vragen over de technieken, drukmogelijkheden of andere zaken omtrent DOT? Wees dan vrij om contact met ons op te nemen en wij proberen zo snel mogelijk met een antwoord  bij u terug te komen. 

 

Vragen, neem dan hier contact op
Alles gemakkelijk online bestellen Meer dan 2.000 artikelen in onze shop Bekijk eenvoudig online uw order status