U maakt gebruik van een verouderde browser waardoor u onze website niet optimaal kunt ervaren. Klik hier om Firefox of Chrome te downloaden.

Er was eens...

Terwijl ondernemer Henk Greftenhuis samen met zijn broer nummerbordhouders aan de man brengt in het Duitse Gronau, ontstaat er een ander idee. In 1984 wordt Araco geboren, een bedrijf dat zich specialiseert in relatiegeschenken en reclameartikelen voor garages. Na drie jaar besluit Henk het groter aan te pakken en begint een zeefdrukkerij aan de Kuipersdijk in Enschede..

Met de verhuizing naar de Poolmansweg in 1989, komt ook de eerste medewerker om de hoek kijken. Dat blijkt een goede keus, want Egbert is nog steeds in dienst bij Araco. In de jaren negentig gaat Henk zich met zijn bedrijf steeds meer richten op textiel. In eerste instantie met petjes, maar al gauw kun je bij Araco ook terecht voor warme fleece-producten, zoals sjaals, mutsen en handdoeken.

In 2009 lijkt Araco haar plek te hebben gevonden aan de Jaargetijdenweg 90. Sindsdien gaat alles in sneltreinvaart. Een jaar later start Araco ondernemingen in Roemenië voor borduren. In 2014 wordt het assortiment uitgebreid met  hun eigen merken Sophie Muval (handdoeken), Seano (reisartikelen) en Brickstone (werkkleding).

Met de oprichting van DOT produceert Araco sinds 2015 in ‘eigen huis’ en kan daardoor nog beter aan de vraag van de klant voldoen. Anno 2020 zitten Henk en zijn team van ambitieuze medewerkers nog steeds vol ideeën. Samen met klanten, leveranciers en partners bouwt Araco verder aan een toekomst vol (textiel)dromen.
 
 
Terug naar 'Over Araco'
Alles gemakkelijk online bestellen Meer dan 2.000 artikelen in onze shop Bekijk eenvoudig online uw order status